ECJP in 2018: Dankbaar dat we nog bestaan & veel groei

We zijn alweer bijna aan het eind van het jaar, dus tijd voor een terugblik. ECJP heeft in 2018 echt vorm gekregen; het is geswitcht van huisstijl, we hebben een compleet nieuwe website bómvol informatie en dit jaar is het team gevormd zoals het nu is. Daarnaast hebben we ook even met financiële stress gezeten en zijn er wat dingen veranderd. We delen het graag met je!

ECJP in 2018: Dankbaar dat we nog bestaan & veel groei

Er zijn dit jaar leuke en minder leuke dingen gebeurd bij ECJP. Maar het belangrijkste van alles: we zijn er nog. Dit had namelijk wel anders kunnen zijn! Lees snel verder over onze hoogtepunten van 2018

Een vast team

ECJP heeft langere tijd een wisselend team gehad. Sinds juni dit jaar hebben we een vast team en een fijne achterban met ervaringsdeskundige. Het team bestaat tegenwoordig uit:

  • Mandy: Verantwoordelijk voor de website en partner contact
  • Nicolien: Degene die jouw vragen beantwoord via WhatsApp, Facebook of Instagram
  • Meta: Mede verantwoordelijk voor social media
  • Nathalie: Verantwoordelijk voor content creatie en social media

Daarnaast hebben we regelmatig hulp van Romy, degene die de mooie quotes, banners en afbeeldingen maakt in de huisstijl van ECJP.

Ook hebben we een WhatsApp groep vanuit ECJP waar meerdere jongeren met een chronische aandoening in zitten. Als er een vraag bij Nicolien binnenkomt kan ze hulp inschakelen van deze WhatsApp groep.

ECJP team(v.l.n.r. Meta, Nathalie, Nicolien, Mandy)

Een compleet nieuwe website vol informatie

De website van ECJP is het afgelopen half jaar flink veranderd. Het is overzichtelijker en duidelijker geworden en er is onwijs veel informatie toegevoegd. We zijn heel erg druk bezig geweest met het creëren van content om jou te kunnen voorzien van praktische en handige blogs.

Veel jongeren zijn niet op de hoogte van de mogelijkheden, regelingen en vergoedingen die er zijn. Daarnaast is deze informatie op het internet vaak erg versnipperd. Juist daarom proberen wij een duidelijk overzicht te bieden met informatie waar je echt wat mee kunt.

We zoeken het allemaal voor je uit, of het nou gaat om situaties omtrent werk, school/ studie, voorzieningen, regelingen, uitkering of leren leven met een chronische aandoening.

Best gelezen blogs in 2018:

  1. Vakantie en een uitkering: waar moet je rekening mee houden?
  2. Solliciteren met een chronische ziekte; wat vertel je je werkgever wel en niet?
  3. Onbegrip als je chronisch ziek bent: Hoe ga je er mee om?

Meer bekendheid

ECJP krijgt steeds meer bekendheid en daar zijn we onwijs blij mee. Hoe meer bekendheid we kunnen creëren, hoe meer jongeren we kunnen bereiken en dus helpen.

Onze volgers via Facebook en Instagram zijn flink gegroeid, net zoals de website bezoekers. We krijgen steeds meer vragen binnen van jongeren die wel wat hulp kunnen gebruiken bij praktische zaken omtrent school, werk, vergoedingen en regelingen of het omgaan met een chronische aandoening. We zijn blij dat jongeren ons steeds beter weten te vinden en wij ondersteuning kunnen bieden.

ECJP was bijna ten einde

Vanaf september is het heel twijfelachtig geweest of ECJP zou kunnen blijven bestaan. We hebben lange tijd financiering gekregen vanuit FNO (vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving). Echter was het de bedoeling dat ECJP als zelfstandige onderneming door zou gaan omdat de financiering eind dit jaar zou aflopen. Om deze zelfstandigheid te realiseren zijn er gesprekken gevoerd met een grote partij die ons hierbij zou helpen. Dit is jammer genoeg op het laatste moment afgeketst waardoor we met de handen in ons haar zaten.

Na lange tijd onzekerheid heeft FNO heeft ons de mogelijkheid geboden om met minder budget, door te gaan t/m april en om ons tot die tijd ook te richten op mogelijkheden tot zelfstandigheid. Dit is natuurlijk erg fijn, maar tegelijkertijd hebben we daardoor afscheid moeten nemen van onze project leider Lucas, die ons op alle vlakken onwijs goed gesteund, geholpen en gehoord heeft. Dankjewel Lucas, voor de fijne begeleiding!

We zijn onwijs blij dat ECJP nog bestaat en dat we door kunnen gaan met waar we mee bezig waren: het helpen van jongeren met een chronische aandoening.

ECJP Community op Facebook

Dit jaar zijn we een community gestart op Facebook, om op deze manier jongeren met een chronische aandoening met elkaar in contact te brengen. In de ECJP Community kun je jouw verhaal delen, vragen om tips, anderen helpen met jouw ervaring en praten met jongeren die jou écht begrijpen.

Ondertussen hebben we al ruim 100 leden en daar zijn we natuurlijk erg trots op. Het is een gezellige community waar jongeren elkaar weten te vinden.

Kom ook bij de ECJP Community! >>

Veel geleerd van jou

We hebben het afgelopen jaar veel informatie gegeven: via onze blogs, social media posts en middels antwoorden op vragen via WhatsApp, Instagram en Facebook. Maar tegelijkertijd hebben we ook heel veel van jou kunnen leren!

We vragen vaak om tips als we een blog delen en dat is niet zomaar. Jouw kennis is enorm veel waard! Door de dingen die jij deelt kunnen wij andere jongeren weer verder helpen. Wij zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van onze eigen aandoeningen en weten natuurlijk ook niet alles.

Juist daarom is jouw input zo waardevol: onze dank daarvoor! En we hopen natuurlijk dat we komend jaar weer op jouw input middels een reactie of privé bericht kunnen rekenen. 🙂

Gaan er dingen veranderen in 2019?

Meta, Nicolien*, Mandy en ik gaan alle vier terug in uren omdat er minder totaal uren te verdelen zijn dan voorheen. Daarnaast krijgen we twee nieuwe projectleiders vanuit FNO waar we begin januari een gesprek mee hebben. Pas dan zullen we precies weten of er dingen gaan veranderen.

*Omdat Nicolien (degene die jouw app’jes beantwoord) ook minder uur gaat draaien willen we benadrukken dat de WhatsApp dienst van ECJP voornamelijk gericht is op praktische vragen. We begrijpen dat er veel jongeren zijn die opzoek zijn naar iemand om zijn of haar verhaal kwijt te kunnen, maar bij deze situaties zullen we (helaas) vaker doorverwijzen naar De luisterlijn (voorheen Sensoor) of De kindertelefoon; zij zijn er op gericht om een luisterend oor te bieden.

 

Heb jij tips voor ECJP? Wat mis je nog? Wat kan beter? Wat moeten we misschien juist zo houden? Laat het ons weten! 😀

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.

Geef een reactie:
Meer artikelen

Verder lezen over een specifiek onderwerp?

Hulp nodig?

App of mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ervaringscentrum
Jong Perspectief

is dé plek voor en door jongeren met een chronische aandoening of beperking.

Bij ECJP is kun je je vraag of situatie kwijt en vind je praktische steun.

Lees herkenbare ervaringsverhalen en nuttige informatie die je verder helpt met jouw situatie! We zijn er om het  gemakkelijker te maken om keuzes te maken en om twijfels weg te nemen, zodat we met elkaar het maximale uit het leven kunnen halen.

Jongeren leren kennen in
dezelfde situatie als jij?

Zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen, tips kunt delen
en een veilige plek hebt om je verhaal te doen?

Meld je dan aan voor ECJP Community, de besloten Facebookgroep
voor en door jongeren met een chronische aandoening.

Zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen, tips kunt delen en een veilige plek hebt om je verhaal te doen?

Meld je dan aan voor ECJP Community, de besloten Facebookgroep voor en door jongeren met een chronische aandoening.

Lettertype vergroten
Draai contrast om
Scroll naar top