Help mee om eenzaamheid rond de feestdagen te verminderen!

Veel jongeren met een chronische aandoening ervaren eenzaamheid tijdens de feestdagen. Terwijl iedereen de feestdagen doorbrengt met vrienden en familie, moet jij misschien thuis blijven omdat het door fysieke of psychische klachten niet haalbaar is om je tussen de mensen te begeven. Daardoor is de decembermaand voor veel jongeren met een chronische aandoening erg pittig. Wij willen daar wat aan doen. Want we weten hoe jij je voelt en je bent niet alleen.

Eenzaamheid bij jongeren met een chronische aandoening tijdens de feestdagen

Voor velen is de decembermaand een maand vol gezelligheid met vrienden en familie. Maar als je psychische of fysieke klachten hebt kan dit wel eens anders zijn.

Eenzaamheid speelt bij veel jongeren met een chronische aandoening een rol, zeker in een periode waarin gezelligheid met vrienden en familie centraal staat. Want terwijl iedereen geniet van etentjes met de hele familie samen, spelletjes doet met vrienden, of op een andere manier geniet van de feestdagen, zit of lig jij misschien wel thuis op de bank of op bed omdat je door je klachten niet aanwezig kunt zijn.

Dat is pijnlijk en vooral heel confronterend. Eenzaamheid is iets naars en als iedereen om je heen samen is terwijl jij de tijd alleen doorbrengt kan dit best lastig zijn.

Bij ECJP willen we daar wat aan doen. Want wij herkennen deze eenzaamheid tijdens de feestdagen, wij weten hoe jij je voelt, en juist daarom willen we actie ondernemen.

Speciaal voor de eenzame jongeren hebben we een kerst campagne opgezet. Omdat wij graag willen dat je je nét wat minder eenzaam voelt tijdens deze drukke dagen.

Kun je de video niet bekijken? Ga dan naar: https://www.youtube.com/watch?v=xAIW-L4n40Y

Stuur een kaartje!

Het sturen van een kaartje is een klein gebaar wat zoveel impact kan maken als je eenzaam bent. Een leuke kaart met lieve tekst of mooie wens kan zorgen voor een lach op je gezicht en dat is precies ons doel.

Wil jij tijdens de feestdagen graag een kaartje ontvangen en/of versturen? Meld je dan aan om mee te doen aan onze kerstcampagne. Zodat jongeren met een chronische aandoening zoals jij en ik, zich nét wat minder eenzaam voelen in de decembermaand.

Ik meld me aan om een kaartje te sturen/ontvangen >>


Video is mede mogelijk gemaakt door…

Naast het team van ECJP werkte ook andere jongeren mee aan deze campagne:

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.

Geef een reactie:
Meer artikelen

Verder lezen over een specifiek onderwerp?

Hulp nodig?

App of mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ervaringscentrum
Jong Perspectief

is dé plek voor en door jongeren met een chronische aandoening of beperking.

Bij ECJP is kun je je vraag of situatie kwijt en vind je praktische steun.

Lees herkenbare ervaringsverhalen en nuttige informatie die je verder helpt met jouw situatie! We zijn er om het  gemakkelijker te maken om keuzes te maken en om twijfels weg te nemen, zodat we met elkaar het maximale uit het leven kunnen halen.

Jongeren leren kennen in
dezelfde situatie als jij?

Zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen, tips kunt delen
en een veilige plek hebt om je verhaal te doen?

Meld je dan aan voor ECJP Community, de besloten Facebookgroep
voor en door jongeren met een chronische aandoening.

Zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen, tips kunt delen en een veilige plek hebt om je verhaal te doen?

Meld je dan aan voor ECJP Community, de besloten Facebookgroep voor en door jongeren met een chronische aandoening.

Lettertype vergroten
Draai contrast om
Scroll naar top