Ervaringscentrum Jong Perspectief (afgekort ECJP) is dé plek voor en door jongeren met een chronische aandoening of beperking. Wij zijn er voor alle jongeren die net zo zijn als wij en zijn er om elkaar te versterken.

Bij ECJP kun je je vraag of situatie kwijt kunt en vind je praktische steun. Lees herkenbare ervaringsverhalen en nuttige informatie die je verder helpt met jouw situatie! We zijn er om het het gemakkelijker te maken om keuzes te maken en om twijfels weg te nemen, zodat we met elkaar het maximale uit het leven kunnen halen.

Wij willen een wereld waar het mogelijk is om gewoon mee te doen. Dat sporten, op vakantie gaan, studeren, vrienden maken en ons nuttig voelen met (vrijwilligers)werken ook voor ons een gemakkelijker gegeven wordt. We begrijpen dat door onze ‘beperkingen’ dat niet altijd even makkelijk is. Maar wat we wel geloven is dat er zoveel makkelijker kán.

Wat wij doen visual

Social Media

Op Facebook en Instagram delen we alles wat jou ondersteunt om ‘gewoon mee te doen’, En houden we je op de hoogte van waar we mee bezig zijn en zijn we aanwezig voor een gezellig praatje.

ecjp.nl

Op deze website vind je ervaringsverhalen en informatie die aansluit en ondersteunt bij jouw situatie. 

Whatsapp

We bieden de gelegenheid om 1 op 1 in contact te komen met jongeren net als jij. We helpen jou praktisch verder met je vraag of situatie, zodat je je begrepen voelt, ondersteund én bovenal een stap verder kan zetten. 

Offline

We komen als daar behoefte aan is ook offline samen, zodat je in persoon kennis kunt maken de community van jongeren net als jij.

Wist je dat...

… jouw ervaring goud waard is!

Waarschijnlijk heb je het wel gemerkt. Je zoekt informatie op internet om verder te komen met jouw situatie. Alleen is die informatie vaak versnipperd aanwezig, niet actueel, niet relevant of onduidelijk. In ieder geval vind je daar lastig ‘je eigen verhaal’. Dat probleem pakken wij aan. Jouw verhaal speelt daar een belangrijke rol in.
Benieuwd waarom?

Vertel me meer

Ons Team

Klik op de afbeeldingen voor meer info.

Foto Nicolien Grijs

Nicolien (27)

1 op 1 Contact

Ik ben Nicolien Martens-Pijnenburg, sinds begin 2018 werkzaam bij ECJP 😃

Naast mijn werk als psycholoog 👩🏻‍🎓wilde ik graag nog meer doen met mijn eigen ervaring! Ik ben in herstel van een eetstoornis en heb een chronische postttraumatische stressstoornis. Daardoor weet ik hoe het is om chronisch belast te zijn en bepaalde uitdagingen tegen te komen.
Bij ECJP help ik andere jongeren via social media met hun vragen. Zodat zij het niet alleen hoeven te doen! Ook mag iedereen alles aan mij vragen over mijn ervaringen. Super positief hieraan vind ik dat het gratis is en heel makkelijk toegankelijk, gewoon via je telefoon 📱 En alle vragen en ervaringen zijn welkom bij ons 😃 twijfel dus niet en stuur ons een berichtje!

Foto Nathalie Grijs

Nathalie (25)

Social Media en Online Marketing

Hi! Mijn naam is Nathalie. Misschien dat je me kent van mijn persoonlijke blog over fibromyalgie, Fibromyalgie Blog 🙋🏻

Binnen het ECJP team ben ik mede verantwoordelijk voor de social media kanalen en denk ik mee over de content voor de website.

Sinds 2015 heb ik fibromyalgie en dat heeft mijn leven flink veranderd. Hoewel ik lange tijd gevochten heb tegen de klachten is het me uiteindelijk gelukt hiermee te leren leven. Ik heb dankzij een half haar verlenging van mijn opleiding mijn diploma tot persoonlijk begeleidster gehandicapten zorg behaald. Maar na 1,5 jaar in deze sector gewerkt te hebben kwam ik thuis te zitten met een burn-out.

Omdat mijn contract niet verlengd werd besloot ik full time te gaan ondernemen. Ik werk o.a. aan mijn blog, ik schrijf teksten voor websites en webshops en sinds juni zit ik in het team van ECJP! 💪🏼

Foto Meta Grijs

Meta (19)

Social Media en Online Marketing

Hi! Ik ben Meta (@mt.rmh) en woon in het sjoëne Zuid-Limburg! Mijn hobby's zijn zingen, fotograferen, carnavallen en waar mogelijk sporten. Type 1: de levensgenieter! 🥂

Sinds 2014 heb ik het chronisch vermoeidheidssyndroom en endometriose. Dit betekende voor mij dat ik moest stoppen met topsport en vwo. Het is een kunst om te leren omdenken, maar inmiddels kan ik zeggen dat me dat gelukt is. 🙃 Ipv dansen zing ik nu, en ook met de havo kan ik nu studeren wat echt bij mij past; pedagogiek.

Begin juni mocht ik aansluiten bij het gemotiveerde top-team van ECJP. Ik heb zelf ook veel baat gehad bij ECJP, dus wil graag een beetje bijdragen aan het succes dat ik hoop dat ECJP kan voortzetten! Ik ben mede verantwoordelijk voor de social media en content 📝

Net als de anderen bij ECJP sta ook ik open voor persoonlijke vragen; stel ze gerust! ✌

Foto Romy Grijs

Romy (26)

Grafisch Ontwerp

Mijn naam is Romy en ik woon in het gezellige Brabant. Mijn hobby's zijn vormgeven, creatief bezig zijn, moes-tuinieren en sporten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Binnen het ECJP team ben ik de vormgever die de leuke maandag quotes en donderdagtips maakt (onder andere).Naast mijn vrijwilligerswerk (redacteur BOSK Magazine) voor de BOSK Vereniging en mijn support pagina Schisis en Jongeren vind ik het erg leuk om in het team van ECJP te vergezellen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben geboren met een enkelzijdige complete schisis. De meeste mensen kennen dit woord alleen onder de volksterm ``hazenlip``. Ik ga hier zelf erg luchtig mee om en ben er op dit moment niet persoonlijk mee bezig. Daarom vind ik het fijn om anderen te helpen die onzeker zijn over hun uiterlijk of vragen hebben. Veel jongeren zoeken naar de tips en trucks.

Nadat ik de opleidingen Allround DTP-er en Grafische vormgeving heb ik afgerond, ben ik freelance vormgever geworden. Vormgeven is echt mijn passie en hobby en het is superleuk om te vormgeven voor ECJP!

Mandy (29)

Website Wizard

Mijn naam is Mandy en woon in het mooie Doesburg. Bij ECJP houd ik me bezig met het ontwikkelen van de website💻. Ook ondersteun ik bij samenwerkingen met andere jongeren en bedrijven, zodat we een samen een grote community bouwen🤝.
.
Mijn Ziekte van Crohn zorgt ervoor dat ik veel rust nodig heb en moeite heb met lang concentreren. Aan mijn diploma diermanagement had ik nog weinig. Maar gelukkig heb ik in een zware ziekteperiode mezelf geleerd om websites te bouwen. Na revalidatie in 2015 Was ik met veel plezier gestart om ondernemers van bedrijfsidee of plan naar WordPress website te gaan. Maar ik zocht nog iets waar ik mijn ervaring met chronisch ziek kon inzetten en van waarde is. En waar werken vanuit huis geen probleem is. Dat heb ik bij ECJP gevonden! 🤓

Hoe jouw ervaring meehelpt…

1

Ervaring delen

Jij, net als andere jongeren die je voor gingen, deelt je ervaring. 1 op 1, in een reactie op een social media bericht of in persoon.
2

Onderzoek

Aan de hand van ervaringen gaan we regelmatig op onderzoek. Om informatie te vinden om je te helpen met jouw situatie. Of omdat we een handige tip van je ontvangen. We speuren het internet af of maken gebruik van onze eigen ervaringskennis.
3

Bundelen en delen

De informatie die jij met ons deelt, of wij met jou delen, daar hebben meer jongeren baat bij. Daarom bundelen we regelmatig ervaringen (anoniem), tips en adviezen. We schrijven makkelijk leesbare samenvattingen, nuttige stappenplannen en inspirerende verhalen. Deze delen we op social media en op deze website. Daarbij verwijzen we regelmatig naar websites of organisaties die over hetzelfde onderwerp gaan en een stapje verder kunnen ondersteunen. Via deze weg helpt jouw ervaring of tip honderden andere jongeren!

Ervaringen met ECJP

Ik ontvang een Wajong maar wilde daarnaast graag vrijwilligerswerk gaan doen. ECJP heeft me helpen uitzoeken hoe ik dit moest aanpakken met het UWV. Super fijn!

Daan (26)

Door mijn depressies en CPTSS loop ik twee jaar achter met sommige blokken van mijn studie. Die worden ieder jaar in dezelfde periode gegeven, maar ik heb in die periode (winter) het meest last van mijn klachten. Hierdoor kan ik die blokken nooit inhalen. De decaan zegt dat het niet op een ander moment kan. Van ECJP kreeg ik de tip om het via de examencommissie op te pakken. Zij zijn nu aan het kijken of ik de lessen op een ander moment kan volgen!

Annechien (21)

Door mijn darmaandoening ben ik heel snel moe. Ik ga daarom met mijn auto naar school. Wel heel duur, duurder dan ov want dan zou ik studentenreisproduct krijgen. Toen vertelde ECJP dat ik vervoervergoeding kan aanvragen. Scheelt echt in mijn kosten, en in mijn energie!

Ilona (21)

Door een spierziekte val ik vaak uit op het werk. Mijn werkgever wist niet goed hoe hij hier het best mee om kon gaan. Op zich ook wel logisch. ECJP adviseerde me de bedrijfsarts erbij te betrekken. Ik dacht dat die er alleen voor volledige uitval is. Maar hij kon me inderdaad helpen! We hebben met z'n drieën een gesprek gehad en wat afspraken gemaakt (zo werk ik geen ochtendienst meer na een avonddienst, dat is heel belastend). Echt fijn!

Joris (23)

Ik vroeg ECJP om hulp bij het zoeken van de juiste verzekering. Dit omdat ik vanwege mijn chronische pijnklachten een aanvullende verzekering nodig heb. Toen ik uitlegde dat ik weinig geld hiervoor heb omdat ik niet kan studeren en werken, hebben ze me ook nog geholpen met het aanvragen van een individuele studietoeslag bij de gemeente. Nu krijg ik dus meer binnen en heb ik de juiste zorg. Dankjewel ECJP!

Jasper (18)

Ik heb een eetstoornis en kan me daarom niet concentreren op school. Volgend jaar doe ik eindexamen en ik ben zo bang het niet te halen. ECJP verwees me naar de vertrouwenspersoon op school. Ook gaven ze me hier meer uitleg over. Ik heb kennisgemaakt en heb komend schooljaar iedere week een afspraak met haar. Echt fijn. Ik hoop dat dat me gaat helpen en anders zou ze me doorverwijzen!

Yorinde (17)

Ik heb getwijfeld of ik ECJP en bericht zou sturen. Ik had geen gerichte vraag. Uiteindelijk ben ik via een insta post van ECJP weer bij hun Whatsapp nummer gekomen en toch maar geappt. Het was een superfijn gesprek waarin me duidelijk werd wat ik nodig heb en wat me het meest dwarszit. Ik kan nu eindelijk weer een beetje hoofd- en bijzaken onderscheiden. Als ik nog een vraag heb of iets kwijt wil mag ik gewoon weer appen!

Imre (19)

Jongeren leren kennen in dezelfde situatie als jij?

Zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen, tips kunt delen
en een veilige plek hebt om je verhaal te doen?

Meld je dan aan voor ECJP Community, de besloten Facebookgroep voor en door jongeren.

Breng me naar de Facebookgroep