Hoe ga ik mijn studie volhouden?

Hoe ga ik straks mijn studie betalen?

Wat als ik niet volledig naar school kan?

Wanneer je niet volledig naar school kunt is het erg belangrijk om dit te bespreken met de decaan van je opleiding. Een decaan is een vertrouwenspersoon bij wie je altijd terecht kunt. Je decaan kan je belangeloos helpen wanneer je binnen je opleiding ergens tegenaan loopt. Ook voorafgaand aan je opleiding kan je decaan de mogelijkheden met je bespreken.

Wat als ik naast mijn studie niet kan werken?

Als je voltijdstudent bent is het via school, DUO, UWV en jouw gemeente mogelijk om verschillende financiële voordelen te regelen. Net dat beetje extra in de maand wanneer het je niet lukt om rond te komen.

Doe je een deeltijd- of thuisstudie? Stuur ons een appje en we helpen je met wat er voor jou mogelijk is!

Wat als ik vertraging oploop (en daardoor extra kosten heb)?

Wanneer het je niet lukt om binnen de standaard periode een studie af te ronden, loop je vertraging op. Gelukkig zijn er regelingen waardoor je een jaar extra kunt lenen en een jaar ov-kaart krijgt. In principe moet je binnen 10 jaar een studie afronden, maar deze diplomatermijn kan gelukkig verlengd worden. Dit kan een geruststelling voor je zijn! Mocht het zover komen, overleg je dit met de decaan van je opleiding.

Welke voorzieningen maken mijn studie makkelijker?

Wat als ik te lang moet reizen naar mijn favoriete opleiding?

Het kan zijn dat het reizen met openbaar vervoer jou teveel energie kost. Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een taxivergoeding. Op die manier kun je alsnog van school naar je opleiding komen!

Wat als ik aanpassingen nodig heb?

Het UWV biedt verschillende voorzieningen die het werken met lichamelijke klachten of een beperking wat makkelijker te maken. Denk aan een gebarentolk, een rolstoel of computervoorzieningen.

Meer artikelen lezen over studeren?

Ga naar de blog