Stap 1

Hoeveel uur kun jij werken?

Bepaal wat je aankunt

Ben je bang dat je door je chronische (lichamelijke of psychische) aandoening (straks) niet fulltime kunt werken? Het is goed om te weten hoeveel uur jij kunt werken en wat je daarmee verdient. Hiervoor kun je een Beoordeling Arbeidsvermogen aanvragen bij het UWV. Zij bekijken dan jouw situatie en bepalen of jij extra ondersteuning krijgt.

Stap 2

Welke hulp kun je krijgen?

Zoek uit waar jij recht op hebt

Om passend werk te vinden heb je bepaalde ondersteuning nodig. Naast het UWV zijn er nog een aantal andere instanties die jou hierbij kunnen helpen.

Bekijk de mogelijkheden voor jou
Stap 3

Heb je nog andere vragen?

Vind de juiste oplossing voor jou

Wij weten hoe lastig het kan zijn om passend werk te vinden. Met onze kennis en ervaring helpen wij jou graag op weg.

Wat kunnen wij voor jou doen?

App of mail ons, wij helpen je gratis. 

Financiële en praktische regelingen en voorzieningen voor werk

Wat als mijn energieniveau heel wisselend is?

Werken wanneer je een wisselend energieniveau hebt kan behoorlijk lastig zijn; het werk is niet altijd vol te houden, het gaat vaak gepaard met onbegrip vanuit collega’s en voor jezelf is het lastig vast te stellen wat je nou eigenlijk wel en niet kunt. Om die reden is Janneke begonnen met WorkWave; een platform voor mensen met een wisselend energieniveau maar ook voor werkgevers die willen meedenken over mogelijkheden op de werkvloer.

Wat vertel ik over mijn chronische aandoening in een sollicitatiegesprek?

Ervan uitgaande dat je solliciteert op een baan die binnen jouw mogelijkheden past is het belangrijk vooraf na te denken over eventuele moeilijkheden. Wat zijn zaken waar je eventueel tegenaan zou lopen? Als dit minimaal is, is het ook geen noodzaak om aan te geven dat je chronisch ziek bent. Mocht het zo zijn dat de kans groot is dat jouw ziekte of aandoening effect heeft op jouw functioneren: dan is het raadzaam dit wel aan te geven.

Of je het nu vertelt of niet; beide heeft het voor- en nadelen. Het kan altijd anders uitpakken en er is geen één manier de specifiek het beste is. Het is vaak afhankelijk van welke werkgever je voor je hebt en wat de verwachtingen zijn. Doe wat voor jou het beste voelt.

Ondersteuning op werk: een jobcoach van UWV & wat je zelf kunt doen

Een jobcoach kan ondersteuning bieden wanneer je een chronische aandoening, beperking of handicap hebt en jij je werk graag wilt behouden. Het gaat allemaal minder vanzelfsprekend als je niet volledig kunt meedraaien en dat is logisch, maar ook heel vervelend. Daarom zijn er meerdere manieren om hierin ondersteuning te krijgen; één daarvan is een job coach maar er zijn ook nog wat dingen die je zélf kunt doen.

Wat als ik moeite heb met reizen van en naar werk?

Vervoersvergoeding is een regeling die aangeboden wordt door het UWV. Dit kan gebruikt worden als je studeert of werkt wanneer je last hebt van een lichamelijke of psychische aandoening en niet in staat bent om met het openbaar vervoer te reizen.  Eenmaal aangevraagd profiteer je voor langere tijd van deze voorziening. Hoe het precies zit?

Bestaat er financiële vergoeding voor hulpmiddelen op werk?

Jazeker! Het UWV biedt verschillende voorzieningen die het werken met lichamelijke klachten of een beperking wat makkelijker te maken. Denk aan een gebarentolk, een voorleesapparaatje, een rolstoel of computervoorzieningen.

Ik ben gedeeltelijk arbeidsongeschikt, kan ik naast uitkering aanvulling krijgen op mijn inkomen?

Mogelijk heb je recht op loonsuppletie of inkomenssuppletie. Dit zijn voorzieningen voor mensen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn maar uiteindelijk weer (willen) gaan werken. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer je weer aan het werk gaat, je minder verdient dan dat je volgens het UWV zou kunnen verdienen. Omdat het UWV graag wil dat mensen aan het werk gaan kun je een aanvulling op je krijgen zodat je er financieel niet op achteruit gaat.

Meer artikelen lezen over werk?

Ga naar de blog